Más programelemek

Kötéltechnikai programjainkat, számos, kipróbált helyszínen tudjuk megvalósítani, ill. előzetes helyszínfelmérést követően, profi eszközeink segítségével, szinte bárhová ki tudjuk építeni. Ezek az extrém programelemek kivallóan alkalmasak, hatékony csapatépítő feladatok lebonyolítására.

Land Rover vezetés és oktatás


Több Land Roverből álló flottánkban biztos talál olyat, mely az Ön fantáziáját is megmozgatja... Kipróbálná?
Magas V


A résztvevőknek 5-7 méter magasban egy V alakban kifeszített drót- kötélpályán kell végighaladniuk úgy, hogy minél messzebb jussanak. Természetesen hegymászó technika segítségével biztosítjuk őket. A mászás során a csoport tagjai egymást biztosíthatják a vezetők felügyelete mellett. A teljes biztonság, illetve a résztvevők biztonságérzete miatt, egy profi hegymászó plusz biztosítást ad.

Nagy csúszás


A résztvevők egy csigás lecsúszó szett segítségével csúsznak le egy hosszú, speciálisan kifeszített drótkötélpályán. A végén hegymászó kötél segítségével fékezzük le őket. A drótkötél pálya hossza a választott helyszíntől függően 50-300 méter lehet. A biztonság érdekében a résztvevőknek biztosítunk sisakokat, valamint külön biztosítjuk őket hegymászó felszereléssel.

Rekeszépítés


A bátor mászó egy rekeszekből álló tornyot épít maga alatt úgy, hogy egyrészt a toronyhoz csak ő maga érhet, másrészt a rekeszeket egyesével kell felpakolnia. Akkor számít az adott szint teljesítettnek, ha a mászó a rekesz tetején áll már. A csapat többi tagja lentről segíti munkáját a rekeszek feladásával és a mászó instruálásával. A biztosítás itt is alpintechnikai segítséggel történik.

Emberteke


Kiváló csapatépítő és kommunikációs játék, melyben könnyedén kiderül, mennyire tud egy csapat együtt dolgozni. A földön bóják vannak random módon elhelyezve, ezeket kell a levegőben függő játékosnak megérintenie, miközben egy testrészével sem érintheti a földet. A csapat többi tagja különböző pontokon lebiztosított kötelek segítségével mozgatja a játékost a levegőben. Ahhoz hogy őt minél gyorsabban a megfelelő pontra tudják juttatni, mozgásukat össze kell hangolni és egységes csapatként kell dolgozniuk.

Kötéllétra


A résztvevőknek egy speciálisan kialakított kötélhágcsón, kötéllétrán kell megmászniuk, elérniük az eléjük kitűzött célt. A csoport többi tagja biztosítja a mászót alpin technikai szakembereink felügyelete mellett. A kötéllétra programunk kiválóan alkalmas csapatépítő tréningekre, ahol megmutatkozik az egyén szerepe a csapatban, a társak motivációs képessége és a kölcsönös bizalom. Remekül alkalmazható részfeladat különböző tréningek során. A kötéllétra programunkat nehezíteni tudjuk, ha két utat építünk ki és összekötünk egy rövid kötéllel két mászót. így csak egymásra figyelve, a megfelelő összhangban tudják teljesíteni a programot. Természetesen hegymászó technika segítségével biztosítjuk a résztvevőket.

Kötélhídépítés


A csapatoknak a rendelkezésre álló hegymászó eszközökből az általunk biztosított leírás alapján kötélhidat kell építeniük, és szintén hegymászó felszerelés segítségével át kell azon kelniük. Az építésnél fontos a megfelelő összhang és a csoporton belüli feladat kiadás. A feladat megkoronázása, ha a csoport által épített hídon mindenki „épségben” átjut. A kész hidat terhelés előtt a tréner ellenőrzi.